Korallsneglen - Tritonia hombergii

Korallsneglen er den største av våre nakensnegler, og kan bli 20 cm lang. Du finner den som regel beitende på lærkorallen ”dødmannshånd”.

Korallsneglen - Tritonia hombergii
04.02.201817:31 Admin

Den er vanlig fra Ørneset til inn i Oksebåsen fra relativt grunt vann og ned til 40 meter. Dette er den eneste nakensneglen i våre farvann som kan skade et menneske. De runde ”vortene” som sitter på ryggen skiller ut et sekret som kan gi blemmer ved hudkontakt.

Foto: Vebjørn Karlsen

Vebjørn Karlsen
Vebjørn Karlsen
Vebjørn Karlsen
Vebjørn Karlsen

Carl von Linné - Carolus a Linné

Carl von Linné - Carolus a Linné
Den svenske botanikeren, zoologen og medisineren Carl von Linné regnes som ett av naturvitenskapens fremste genier.

Carl von Linnè (13. mai 1707 - 10. jan 1778) begynte å lage latinske navn etter et nytt system. Systemet ga alle planter og dyr to navn; et slektsnavn, og et navn som var spesielt for den spesifikke planten eller dyret (artsnavn). Tidligere kunne navnet på planter eller dyr bestå av ti ord eller mer.

I 1731, bare 24 år gammel, fullførte han sitt berømte system for klassifisering av arter. I sin karriere klassifiserte Linné 8000 planter og 6000 dyr. Mange av hans inndelinger er med tiden blitt forlatt eller forandret. Men hans artsinndeling var likevel et klart fremskritt. Og vi baserer oss fortsatt på dette.

Som dere sikkert har lagt merke til så har noen av dyrene vi har presentert et norsk navn og et navn på latin. At de har et latinsk navn gjør det lettere for forskere i ulike deler av verden å snakke sammen om en bestemt plante eller et bestemt dyr.

Kilde: Wikipedia

google map